Tarkastus

Teollisiin tarkastuksiin suunnitellut dronemme tekevät työskentelystä tehokasta, tarkkaa ja turvallista.

Sähkölinjat, öljy- ja kaasuputket, rautatiet, suurjännitelinjat, tuuliturbiinit sekä erilaisten vahinkojen tarkastaminen – tarkastus- ja mittauskohteita on valtavasti. Kaikissa näissä ja monissa muissa teollisissa tarkastuksissa Nordic Dronesin miehittämättömät laiteratkaisut mahdollistavat turvallisen työskentelyn.

Nordic Drones UAV-laitteet

  • Perusteellisesti testattu järjestelmä, toimii tarkasti vaikeissakin olosuhteissa
  • Jopa 380 kV:n sähkökentän kestävä elektroniikka

Suuret ja monimutkaiset rakenteet kartoitetaan parhaiten ilmasta käsin. Ei siis ole ihme, että tarkastus on ollut yksi ensimmäisistä UAV-sovelluksista, joka on otettu maailmanlaajuisesti käyttöön. Nordic Dronesin dronejärjestelmien avulla organisaation tarvitsemien tietojen kerääminen on kätevää ja kustannustehokasta.

”Teemme siltojen ja erilaisten rakenteiden tarkastuksia, jolloin mm. kopterin tuulensieto on meille tärkeä ominaisuus.”
– Insinööritoimisto

Kartoitus

Ilmasta käsin tehty kartoitustyö on nopeaa, tarkkaa ja tehokasta.  Kartoitukseen suunniteltua GeoDronea onkin kutsuttu  ”Maailman parhaaksi maanmittausdroneksi”

Nordic Dronesin GeoDrone6 on maanmittaukseen ja kartoitukseen suunniteltu kuvauskopteri ja dronejärjestelmä. Se tarjoaa nopean ja helppokäyttöisen ratkaisun erilaisten kohteiden mittaukseen, mallinnukseen ja visualisointiin.

Kokoluokassaan GeoDrone on ylivoimainen. Lentopaino kuvauskunnossa on alkaen 4 kiloa, ja yhdellä lennolla voidaan kartoittaa jopa yli 100 hehtaarin alue.  Kiinteän ortokuvaustelineen lisäksi GeoDrone voidaan varustaa gyrostabilisoidulla kameratelineellä ja videolinkillä.

GeoDrone sisältää VideoDrone Ground Station lennonsuunnitteluohjelman. Ohjelma toimii Windows-tietokoneissa ja sillä tehdään lentosuunnitelma kuvattavasta alueesta. Varsinainen kuvauslento tapahtuu automaattisesti. Tietokone ei sisälly toimitukseen.

Asiakastarina: Geodrone Jyväskylän kaupunkimallinnuksen työkaluna

 

Kaivos

Drone lisää turvallisuutta, parantaa kerätyn tiedon tarkkuutta sekä tekee työskentelystä kustannustehokkaampaa

Tyypillisimmät dronejen käyttökohteet kaivostoiminnassa ovat kartoitus ja massanlaskenta.  Dronen kerätessä dataa ilmassa, muut työtehtävät voidaan hoitaa ilman keskeytyksiä. Miehittämättömällä dronella kartoitukset ja muu tiedon kerääminen on turvallista ja tehokasta.

GeoDrone -mallimme on erityisesti maanmittaukseen ja massanlaskentaan suunniteltu kuvauskopteri ja dronejärjestelmä. Se tarjoaa nopean ja helppokäyttöisen ratkaisun erilaisten kohteiden mittaukseen, mallinnukseen ja visualisointiin.

Kokoluokassaan GeoDrone on ylivoimainen. Lentopaino kuvauskunnossa on alkaen 4 kiloa, ja yhdellä lennolla voidaan kartoittaa jopa yli 100 hehtaarin alue.  Kiinteän ortokuvaustelineen lisäksi GeoDrone voidaan varustaa gyrostabilisoidulla kameratelineellä ja videolinkillä.

GeoDrone sisältää VideoDrone Ground Station lennonsuunnitteluohjelman. Ohjelma toimii Windows-tietokoneissa ja sillä tehdään lentosuunnitelma kuvattavasta alueesta. Varsinainen kuvauslento tapahtuu automaattisesti. Tietokone ei sisälly toimitukseen.

Metsä

Dronen avulla tehtävässä digitaalisessa metsäsuunnitelmassa jokainen puu on tarkasti paikallaan kartalla. Nordic Dronesin pitkä lentoaika mahdollistaa suurien alueiden tehokkaan kuvaamisen.

Vaikeakulkuinen maasto ja jopa 100 hehtaarin kokoinen metsäalue analysoidaan ja kartoitetaan tehokkaimmin ilmasta. Nordic Drones on ollut mukana kehittämässä metsien digitaalista mallintamista jo vuosien ajan. Erityisesti metsien kuvaamiseen suunnittelemamme kamerajärjestelmä ja pitkän lentoajan dronet tekevät metsien kuvaamisesta ja mittaamisesta tarkkaa ja tehokasta. Dronella saatava tieto on niin laadukasta, että sen pohjalta voidaan tehdä tarkka digitaalinen metsäsuunnitelma, jossa jokainen puu on tarkasti paikallaan kartalla. Tämä mahdollistaa tarkemman suunnittelun ja lisää tuottavuutta.

”Metsäteollisuuden mittaustarpeissa korostuu tehokkuus. Meille olennaisia tehokkuuden tekijöitä ovat lentoaika sekä toimintavarmuus. Huoltopalveluiden saatavuus on ammattimaisen drone-palvelutoiminnan elinehto. Käytössämme on jo neljä Nordic Dronesin kopteria.”

– Juuso Hiedanpää, Metsälinkki

Tiede ja Tutkimus

Miehittämättömät ilma-alukset antavat nykypäivänä tutkijoille mahdollisuuden saavuttaa asioita, joista edelliset sukupolvet vain haaveilivat.

Nordic Dronesin valmistamilla droneilla on tehty yhteistyötä tutkijoiden kanssa hyvin erilaisissa kohteissa. Dronejemme avulla saamme olla mukana edistämässä ja auttamassa tutkijoita löytämään ratkaisuja erilaisiin ongelmiin, joita ei ole aikaisemmin pystytty ratkaisemaan.

Nordic Dronesin ominaisuudet on kehittetty erittäin tarkkaan tiedonkeruuseen ja erinomaiseen suorituskykyyn vaikeissakin ympäristöissä ja olosuhteissa.

Tutkimustyössä ilma-aluksien ominaisuuksista tuulensieto, lentoaika, joustavuus ja suorituskyky nousevat keskeisimmiksi. Koska dronejärjestelmämme ovat räätälöitävissä moniin erilaisiin tarkoituksiin, pystymme vastaamaan joustavasti erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin. Olemme asentaneet droneihin perinteisten lämpö- ja spektrikameroiden lisäksi mm. rikkipäästöantureita, radioaktiivisuusmittareita.

Räätälöinti

Erikoisratkaisut ovat meidän juttu.  Suunnittelemme ja valmistamme dronen siihen, mihin tarvitset.

Tarjoamme asiakkaillemme drone-ratkaisuja, jotka toteutetaan aina asiakkaan tarvekartoituksen mukaisesti. Olemme tehneet kymmeniä erilaisia anturi- ja teknologia-integraatioita droneemme, jolloin asiakas saa valmiin toimivan järjestelmän heti käyttöönsä.

”Satelliittiantennien kalibrointi on maailmassa erikoisala. Tarpeemme droneratkaisulle vaati hyvää yhteistyötä sekä erikoistarpeidemme huomiointia. Vakaus ja pitkä lentoaika ovat meille tärkeitä, joten Nordic Drones oli meille paras ratkaisu ”

– Andrian Buchi, QuadSAT

 

Military ja Security

Valmistamme ja kehitämme laitteita myös erityisiin military- ja securitytarpeisiin. Erityisesti military- ja securitypuolella tilanteet, olosuhteet ja tarpeet vaihtelevat suuresti. Suunnittelemme ja toteutamme laitteet aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kaikki tuotteemme ovat perusteelliseesti testattuja ja ne toimivat vaativissakin Pohjoismaisissa olosuhteissa tarkasti ja tehokkaasti. Nordic Drones Oy:n SkyDrone7 valmistetaan ja toimitetaan aina asiakkaan tarvekartoituksen ja käyttöönottokoulutuksen jälkeen. Suunnittelemme, testaamme ja valmistamme dronet kokonaan Suomessa.

 

Maatalous

Dronejärjestelmän avulla maanviljelijät säästävät aikaa ja pystyvät kartoittamaan viljelyalueitaan entistä tehokkaammin.

Maataloudessa dronejärjestelmiä käytetään hukkakauran- ja rikkakasvien tunnistamiseen, viljelykasvien terveyden arvioimiseen ja viljelypeltojen pinta-alojen mittaamiseen.
Nordic Dronesin dronejärjestelmät antavat maanviljelijöille ja agronomeille mahdollisuuden kartoittaa viljelyalueiden ja peltojen kunnon ongelmien tunnistamiseksi ja tappioiden lieventämiseksi.

Dronejärjestelmämme tarjoavat viljelijöille markkinoiden pisimmän lentoajan ja sietokyvyn vaativimmissakin sääolosuhteissa. Lennonsuunnitteluohjelmamme ansiosta on mahdollista suunnitella kartoitettava alue etukäteen, seurata lentoa kartoituksen aikana ja analysoida aineistoa kartoituksen jälkeen.

PPK - senttimetrin tarkkaa kartoitusta

Tarkka geotieto mahdollistaa mittatarkkojen pistepilvi-, ortokuva- ja DSM-aineistojen luonnin minimaalisella valmistelutyöllä sekä nopeuttaa kuva-aineiston käsittelyä. Tyypillisesti riittävä tarkkuus saavutetaan jopa ilman tukipisteitä.

Post Processing Kinematic PPK on erittäin tarkka satelliittipaikannusmenetelmä. PPK-menetelmän käyttö vähentää tarvittavaa valmisteluaikaa kohteessa, mikä lisää työskentelyn kustannustehokkuutta. GeoDrone PPK mahdollistaa mittatarkan aineiston luomisen kohteista, mikä perinteisin keinoin olisi hankalaa tai jopa mahdotonta.

Pix4D - kartoitus- ja maanmittausohjelmisto

 

Olemme virallinen Pix4D-jälleenmyyjä Suomessa, joten meidän kautta voit hankkia lisenssin suoraan.

Pix4Dmapper Pro -lisenssi yhdelle käyttäjälle (asennus kahdelle koneelle) on erittäin monipuolinen kartoitus- ja maanmittauksen työkalu, joka muuntaa tuhannet ilmakuvat mittatarkoiksi 2D-mosaiikeiksi tai 3D-pistepilviksi. Omien ja asiakkaidemme kokemusten perusteella Pix4Dmapper Pro on osoittautunut yhdeksi markkinoiden parhaimmista työkaluista.

Tällä ohjelmistolla voi käsitellä sekä still-kuvat (fotogrammetria) että mahdollisella multispektrikameralla otetut kuvat.

Ohjelmistosta on erinomaiset sivut päämiehellämme. Sieltä löytyvät kattavat sivut niin tuotetiedoista kuin käyttökoulutuksestakin video-opastuksella.

Hinnasto:

Kertalisenssi 4690 € + alv.
Vuosilisenssi 2900 € + alv.
Kuukausilisenssi 290 € + alv.

Elistair - Rajaton lentoaika alueen valvontaan

Rajaton lentoaika alueen valvontaan

Olemme Elistair-tuotteiden jälleenmyyjä Suomessa.

Ranskalaisen Elistairin valmistamilla järjestelmillä miehittämättömille koptereille saadaan käytännössä rajaton toiminta-aika.

Elistairin innovatiivisella teknologialla virta syötetään kaapeliasemalta kopterille komposiittikaapelia pitkin. Kaapeliasema ottaa virtaa ulkoisesta lähteestä, kuten aggregaatista. Käyttökohteita järjestelmälle löytyy erilaisista pidempiaikaista tilannekuvaa vaativista tapauksista: yleisötapahtumat, tulipalot, erilaiset valvontakohteet, suuronnettomuudet ja liikenteen valvonta.

Järjestelmä kykenee välittämään myös dataliikennettä virransyötön lisäksi, joten kopteriin voidaan sijoittaa esimerkiksi siirrettävä 4G- tai WIFI-tukiasema.

Olemme integroineet Elistairin kaapeli-aseman GeoDrone-koptereihin yhteensopivaksi. Akku voidaan korvata Elistairin modulilla ja näin saadaan lentoaika rajattomaksi. Lentokorkeus kaapelijärjestelmän avulla on 50-100 metriä käytetystä mallista riippuen.

Toimitamme Elistairin kaapeli-asemia myös muiden valmistajien koptereille. Kysy yhteensopivuutta kopterillesi meiltä.