Perjantai 28.1.2022

Nordic Drones PRS – Täysintegroitu laskuvarjojärjestelmä

Uusi asetustasoinen EU-dronelaki astui voimaan vuoden alussa. Näiden uusien määräysten mukaisesti asutusalueilla suoritettavat lentotehtävät vaativat käytännössä aina erityisen kategorian lupakäytäntöjen mukaiset toimenpiteet, luvat ja laitteet.

Erityinen-kategoriassa vaaditun maariskin hallintaan Nordic Drones on kehittänyt yhdessä kotimaisen VectorSave-varjovalmistajan kanssa GeoDrone6-malleihin täysintegroidun laskuvarjoratkaisun.

LASKUVARJO LISÄÄ TURVALLISUUTTA

Laskuvarjon käyttäminen dronessa lisää turvallisuutta mahdollisen onnettomuuden sattuessa. Väärin asennettuna tai väärin toimiessaan laskuvarjo voi kuitenkin aiheuttaa dronen putoamisen, mikäli se sotkeutuu pyöriviin potkureihin. Tämän johdosta laskuvarjojärjestelmämme ei ole erillinen lisäosa, vaan se on täysintegroitu droneen, jolloin sen toiminta on kahdennettu ja hyvin varmistettu eri ongelmatilanteiden varalta.

Lisäksi Nordic Drones PRS -laskuvarjojärjestelmän laukaisumekanismissa käytetään patentoitua älymetalliratkaisua helposti vikaantuvien servojen sijaan.

Laskuvarjotesteissä on osoitettu nopea toiminta, eli varjo on täysin auki jo 0,8 sekuntia laukaisusta. Samalla on osoitettu järjestelmän luotettavuuden sekä maariskin pienenemisen lisäksi myös koneen runkorakenteen kestävän varjon nopeasta aukeamisesta aiheutuvat voimat järjestelmän eri lentotiloissa.

Ratkaisultaan Nordic Drones PRS on erittäin varmatoiminen ja turvallinen käyttää.

NORDIC DRONES PRS – TÄYSINTEGROITU LASKUVARJOJÄRJESTELMÄ

  • VAIN 350 GRAMMAA
  • GEODRONE6 PRS – LENTOAIKA JOPA 58 MIN
  • VALMISTAJAN INTEGROIMANA TOIMII ITSENÄISESTI SEKÄ YHDESSÄ AUTOPILOTIN KANSSA
  • ASTM F3322-18 STANDARDIN MUKAISESTI VALMISTETTU JA TESTATTU
  • PATENTOITU ÄLYMETALLILAUKAISIN
  • ERITTÄIN NOPEA VARJON AUKEAMINEN – 0.8 SEKUNTIA
  • PYSÄYTTÄÄ AUTOMAATTISESTI MOOTTORIT
  • MYÖS PILOTIN LAUKAISTAVISSA
  • TOIMITUS SISÄLTÄÄ LUVITUKSEEN TARVITTAVAT KÄYTTÖÖNOTTOKOULUTUKSEN JA TESTIDOKUMENTIT

Valmistajana teemme laskuvarjointegraation täysin valmiiksi ja käyttäjäkoulutukset sisältyvät kokonaisuuteen. Näin minimoimme mahdollisen käyttäjäriskin.  Lisäksi järjestelmä on mahdollista kuljettaa myös lentokoneessa, koska Nordic Drones PRS ei käytä pyrotekniikkaa vaan laukaisu tapahtuu jousivoimalla.

KEVYT LASKUVARJO OPTIMOI TEHOKKUUTTA

Käytännön testeillä on osoitettu, että laskuvarjo suojaa mahdollisen putoamisen yhteydessä myös itse drone-laitetta eli tuo turvaa ja lisävarmuutta käyttäjälle. Samalla laskuvarjo kuitenkin lisää dronen painoa, joka vähentää lentoaikaa eli tuottavuutta ja tehokkuutta.

Nordic Drones PSS on markkinoiden kevein ja painaa vain 350 grammaa, jolloin työtehokkuus ei vaarannu painavien lisäosien vuoksi. GeoDrone6 mallin maksimi lentoaika laskuvarjon kanssa on jopa 58 min.

Laskuvarjojärjestelmä toimitetaan täysin käyttövalmiina, asennettuna ja sisältää uuden regulaation mukaisen koulutuksen. Tarjoamme järjestelmälle myös käyttötuen sekä huollot.

ERITYINEN LUOKAN LUVITUS

Huomioithan, että tarvitset vilkkaasti asutetulla alueella operointiin oikeanlaiset toimintaluvat.

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää toimintalupien suhteen, niin autamme mielellämme niihin liittyvissä kysymyksissä.

KYSY LISÄÄ

JÄLLEENMYYNTI

Geotrim Oy

GeoDrone-asiantuntija Eero Vihavainen

+358 40 687 7410

eero.vihavainen@geotrimfi

 

VALMISTAJA

Nordic Drones Oy

Toimtusjohtaja Pietari Sorri

+358 40 538 3621

pietari.sorri@nordicdrones.fi