Torstai 13.6.2024

Patria ostaa Nordic Drones Oy:n

Patria ostaa johtavan ammattikäyttöisten droonijärjestelmien valmistajan Nordic Dronesin

Patria on allekirjoittanut kauppakirjan suomalaisen johtavan ammattikäyttöisten droonijärjestelmien valmistukseen ja kouluttamiseen erikoistuneen Nordic Drones Oy:n (’Nordic Drones’) koko osakekannan ostamisesta. Nordic Drones on suunnitellut ja toimittanut kokonaisratkaisuja ja käyttökoulutusta erilaisiin teknisiin ilmakuvauksiin sekä kartoitus–, mittaus–, tarkastus- ja valvonta- ja viranomaistehtäviin yli 100 yrityksen ja organisaation tarpeisiin. Yritys työllistää 10 henkilöä ja se sijaitsee Muuramessa. Osapuolet eivät julkista yritysoston arvoa.

Patrian kasvustrategian toteuttaminen vaatii merkittävää panostusta tuotekehitykseen, innovaatioihin ja kumppanuuksiin. Patrian tarjoamaa myös miehittämättömissä järjestelmissä kehitetään jatkuvasti.

“Miehittämättömien järjestelmien suorituskyvyn integrointi osaksi puolustusjärjestelmää on edellytys nykypäivän sodankäynnin uhkiin varautumisessa. Patrian vahva kehitys- ja tutkimustyö sekä kokemus autonomisista ja epäsuoran tulen järjestelmistä sekä järjestelmäintegraatioista tekevät yrityksestämme johtavan toimijan alalla”, sanoo Patrian Suomen toiminnoista vastaava Jussi Järvinen. ”Nordic Dronesin asiantuntemus ammattikäyttöisten droonijärjestelmien valmistuksesta lukuisille asiakkaille on erinomainen ja looginen vahvistus Patrian Unmanned Aerial Systems (UAS) -tarjoamaan, mistä hyötyvät yhteiset ja uudet asiakkaamme Suomessa ja kansainvälisesti kaikissa toimintaympäristöissä.”

Nordic Drones on kehittänyt miehittämättömiä droonijärjestelmiä jo yli kymmenen vuoden ajan.

Yhtiö on saavuttanut merkittävän aseman pohjoismaisten turvallisuusviranomaisten yhteistyökumppanina. ”Olemme onnistuneet kehittämään kansainvälisestikin ainutlaatuiset tuotejärjestelmät, joiden markkinapotentiaali on valtava.  Uskomme, että Patria on paras kumppani nopeuttamaan kansainvälistymistämme.  Pystymme myös jatkossa tarjoamaan entistä laajempia ja mielenkiintoisempia kokonaisuuksia asiakkaillemme yhdessä Patrian kanssa”, kommentoi Nordic Dronesin toimitusjohtaja Pietari Sorri.

Yrityskaupan toteutuminen vaatii Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hyväksynnän ja siihen liittyvä viranomaiskäsittely on käynnistynyt. Yritysosto ei toteutuessaan vaikuta yrityksen asiakassitoumuksiin, työsuhteisiin eikä muihin yrityksen tekemiin sitoumuksiin. Viranomaismenettelyn pituus on riippuvainen TEM:istä.

Mediatiedustelut:

Sirje Ahvenlampi-Hyvönen, Patrian viestintäjohtaja, puh. +358 50 557 3822, sirje.ahvenlampi-hyvonen@patriagroup.com

Lisätiedot:

Jussi Järvinen, Executive Vice President, Finland-divisioona, Patria, puh. +358 40 869 6625, jussi.jarvinen@patriagroup.com

Pietari Sorri, toimitusjohtaja, Nordic Drones Oy, puh. +358 40 538 3621, pietari.sorri@nordicdrones.fi

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen ja lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Konsernissa toimii yli 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.

www.patriagroup.com


Nordic Drones Oy
kehittää ja valmistaa miehittämättömiä ilmailujärjestelmiä eli drooneja vaativiin käyttötarkoituksiin Muuramessa. Sen laitteita käytetään erilaisissa turvallisuusalan viranomaistehtävissä sekä datan keräys-, kartoitus-, mittaus- ja tarkastustehtävissä. Droonit valmistetaan pääsääntöisesti eri viranomaistahoille, julkisille organisaatioille sekä lukuisille eri toimialoilla toimiville yrityksille Suomeen ja ulkomaille. Nordic Dronesin vahvuuksia ovat tuotteiden asiakaskohtainen räätälöinti, hallittavuuteen liittyvät käyttöominaisuudet sekä pitkä lentoaika.

Tiedote Patrian nettisivuilla