Maanantai 7.2.2022

Suomen ensimmäinen toimintalupa vaativaan kaupunkioperointiin GeoDrone6-kalustolle

Traficom on 2.2.2022 myöntänyt Nordic Drones Oy:n jälleenmyyjä Geotrim Oy:lle Suomen ensimmäisen vaativan tason toimintaluvan, joka mahdollistaa näköyhteydessä tehtävän lentotyön tiheästi asutetulla alueella kaikkialla Suomessa. Myönnetty toimintalupa mahdollistaa lentotyön myös sivullisten ihmisten yllä. Toimintalupa on myönnetty Nordic Drones Oy:n täysintegroidulla laskuvarjolla varustetulle GeoDrone6-kalustolle.

Täysintegroitu laskuvarjojärjestelmä lieventää maariskiä

Nordic Drones kehitti yhdessä kotimaisen VectorSave-varjovalmistajan kanssa GeoDrone6-malleihin täysintegroidun laskuvarjoratkaisun, joka lieventää maariskiä. Haettaessa toimintalupaa vaativalle tasolle, tulee maariskin lievennyksenä käytettävän laskuvarjointegraation osalta testata ja todistaa käytettävän laitekokonaisuuden vaatimustenmukaisuus. Tällöin esimerkiksi käyttäjän erikseen asentama irrallinen laskuvarjoratkaisu ei täytä vaadittavaa tasoa.  Toimintaluvassa tulee lisäksi huomioida hätätilanteisiin varautuminen ja toimintamallit.

KEVÄT ON PIAN – Mikä on teidän tilanne ja tarve?

Toimiluvan myötä Geotrim Oy voi nyt ensimmäisenä Suomessa esittää vaativan lentotyön tarpeisiin viranomaisen hyväksymän turvallisen ja vastuullisen kokonaisratkaisun.

Kesän lentotyöt lähestyvät ja siksi drone-kaluston ajan tasalle saattaminen kannattaa käynnistää ripeästi. Myös akkujen osalta.

Geotrim Oy tarjoaa asiakkaiden käyttöön asiantuntijapalvelut, joilla toimilupaa myös teidän operoinnille ja GeoDrone6-kalustolle voidaan hakea.

HUOM! kysy myös päivityspaketteja GeoDrone4 ja GeoDrone5 -mallien mahdollisesta vaihtamisesta GeoDrone6 malliin.

Yhteystiedot