Nordic Drones Oy on Suomen ensimmäinen ja johtava ammattikäyttöön tarkoitettujen dronejen valmistaja ja kouluttaja. 

Ydinosaamistamme ovat asiakkaiden tarpeiden ratkaiseminen ja ”droneloikkaan rohkaiseminen”. Jokaisen projektin alkuun käymme yksityiskohtaisen kartoituksen tarpeista ja tulevista käyttökohteista, jotta pystymme tarjoamaan parasta.

Muuramessa valmistetut dronemme  lentävät kotimaan lisäksi myös muissa Pohjoismaissa, Euroopassa ja Aasiassa. Asiakkaamme ovat innovatiivisia oman toimialansa edelläkävijöitä.

Tarjoamme käyttötarkoitukseen suunniteltuja ja valmistettuja droneja, jotka on tehty vaativaa ammattikäyttöä varten. Toimitukseen sisältyvä syvällinen käyttökoulutus ja valmistamiemme dronejen ominaisuudet takaavat asiakkaillemme tehokkaan ja turvallisen työskentelyn. Olemme toimittaneet jo yli 250 drone-järjestelmää.

Nimen muutos 1.1.2021 VideoDronesta Nordic Drones Oy:ksi

Nimen vaihtumisessa on kyse yrityksen kasvuun tähtäävästä uudelleen brandauksesta. Tässä yhteydessä yrityksen toiminta ja Y-tunnus eivät siis muutu.

Yritys on toiminut jo vuodesta 2013 alkaen ja alkuajoista yhtiön toiminta on kehittynyt voimakkaasti. ”Valmistamme nykyään kopterit ja kameratelineet hiilikuidusta sekä titaniumista. Osien valmistus tapahtuu pitkälti 3D-tulostamalla Jyväskyläläisen 3D Formtecin toimesta. Tämän lisäksi integroimme muiden valmistamia erilaisia antureita, kameroita ja mittauslaitteita. Pix4D prosessointiohjelmistossa toimimme Suomen jälleenmyyjänä ja kouluttajana. Osa ohjelmistoista on myös omaa tuotantoa tai tehty yhteistyössä ohjelmistoyritysten kanssa”, Juhani Mikkola kertoo.

”Yhtiö on nykyisin dronevalmistaja ja kilpailee erityisesti kiinalaisen teknologian kanssa samoista markkinoista. Yhtiö ei tee nykyisin itse ilmakuvausta, joten tältä osin VideoDrone Finlandin nimi on harhaanjohtava, eikä tue kansainvälistymistä. Nimen muutos Nordic Drones Oy:ksi on siis osa yhtiön kasvun strategiaa. Nimi on ollut rekisteröitynä yhtiön aputoiminimeksi, mutta nyt se otetaan yhtiön viralliseksi nimeksi”, kertoo Pietari Sorri.

 

 

Muutamia asioita, joissa olemme onnistuneet:

  1. Ensimmäinen valmistamamme (2013) drone on yhä asiakkaalla käytössä
  2. Asiakkainamme on jo yli 100 tyytyväistä organisaatiota
  3. Kokonaan Suomessa valmistetut dronet lentävät niin Suomessa kuin ulkomaillakin
  4. Luottoluokituksemme on korkein mahdollinen, luottoluokitus AAA
  5. Asiakastyytyväisyys 4,6 (1-5)

Tällaisiin asioihin uskomme:

Asiakkaan menestys on meidänkin menestyksemme

Palvelemme asiakkaitamme hyvin. Haluamme nähdä asiakkaidemme menestyvän.

Jokainen ansaitsee parasta

Valmistamme erityisen laadukkaita tuotteita.

Tavoitteet tulee asettaa huomista pidemmälle

Haluamme kasvaa ja kehittyä jatkuvasti. Tavoitteemme on olla alamme edelläkävijä.

Työt tehdään ihmiseltä ihmiselle

Teknologiamme on  työtämme, mutta työn teemme aina ihmiselle. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka kanssa on hyvä tehdä yhteistyötä.

Arvokasta tulee suojella

Teemme aktiivisesti työtä sen eteen, että toimintamme on yhteiskuntavastuuta kunnioittavana.

Nordic Drones tarina

“Haloo?”, joka muutti kaiken

“Juhani Mikkola puhelimessa.”

Tuskin monikaan meistä on saanut sellaisen puhelun. Puhelun, jossa viranomaiset pyytävät siviililtä apua Suomen sodan jälkeisen ajan suurimpaan evakuointioperaatioon.

Oli heinäkuun 9. päivä vuonna 2013. Vihtavuoren räjähdystehtaalla oli syntynyt vaaratilanne, jonka johdosta koko alue jouduttiin evakuoimaan. Vaara-alue tuli tutkia ilman, että kukaan astuu alueelle. Niinpä intohimoisesti droneja harrastavaa Mikkolaa pyydettiin apuun. Se oli ensimmäinen kerta, kun tilannekuvan saamiseksi käytettiin dronea.

Mikkola tiesi kovin vähän siitä, miten tuo tapahtuma tulisi muuttamaan hänen elämänsä. Eikä ainoastaan hänen elämäänsä – vaan koko suomalaisen dronevalmistuksen

Muuramelaisesta autotallista maailmalle

Seuraavalla viikolla Juhani Mikkolan puhelin soi jatkuvasti. Tapauksen seurauksena ihmiset halusivat tietää, mistä kyseisen dronen voi ostaa.
Mikkolan käyttämä drone ei nimittäin ollut mikään kaupasta haettu. Sitä oltiin rassailtu ja viimeistelty ihan omassa autotallissa. Siitä lähtien, kun Mikkola otti ensimmäiset ilmakuvansa dronella keväällä 2011, hän oli lennättänyt ja kehitellyt niitä omaksi ilokseen. Intohimo oli vienyt mennessään ja harrastustoiminta oli kasvanut hiljakseen toiminimeksi.

Ei siinä varmaan muu auta, kuin alkaa valmistamaan niitä muillekin.

Suomen ensimmäinen ja johtava ammattikäyttöön tarkoitettujen dronejen valmistaja ja kouluttaja

Siitä syntyi VideoDrone Finland Oy, Suomen ensimmäinen ammattikäyttöön tarkoitettujen dronejen valmistaja. Joulukuussa 2020 yrityksestä tuli Nordic Drones oy

Niin kuin olettaa saattaa, muuramelaisesta autotallista on kuljettu pitkä matka maailmalle. Nordic Dronesin toiminta on kehittynyt valtavasti ja sen tekijät ovat kasvaneet työnsä mukana.

Tänä päivänä yritys on ensimmäisen lisäksi Suomen johtava ammattikäyttöön tarkoitettujen dronejen valmistaja ja kouluttaja. Täysin kotimaiset dronet räätälöidään asiakkaan tarvetta vastaaviksi.

Huipputeknologian ytimessä muuramelainen sydän

Vaikka Nordic Dronesin dronet ovat lentäneet Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Aasiassa, on yrityksen sydän edelleen Muuramessa. Jokainen drone suunnitellaan ja valmistetaan täysin kotimaassa. Yrityksen ytimessä ovat tavalliset ihmiset, jotka aikoinaan hurahtivat droneihin. Aito intohimo pitää yrityksen kiinni siinä, mistä kaikki alkoi: dronen avusta ihmisille.

“Me tehdään ihmiseltä ihmiselle. Emme halua olla kasvoton huipputeknologiafirma, jota on vaikea lähestyä. Kun meillä piipahtaa täällä Muuramen toimistolla, me keitetään kahvit ja rupatellaan niin kuin ihmiset tavallisesti tekee. Me tehdään korkealaatuista teknologiaa, mutta me tehdään sitä ihmisiä varten.”

– Nordic Drones toimitusjohtaja, Pietari Sorri